Besøg fra “Helsingborgs Fotoklubb” ■ 2018-09-20

Generelt info Posted on 2018-09-22 19:26

I aften satte vi den første sten i samarbejdet med Helsingborg Fotoklubb.
Vi havde inviteret klubben og der kom ca. 15 fotografer, og der kom også mange af vores medlemmer, så vi var ca. 40 til arrangementet.

Den svenske fotoklub har ca. 100 medlemmer, som arbejder med meget forskellige genres.
De har et eget klublokal med eget studie, hvor de laver f.eks. protrætter (der er vi selvfølgelig meget jaloux på…).
For at øge medlemmernes færdigheder tilbyder de også (lige som os) fotografi-grundkurser.
Desuden har de forskellige grupper (f.eks. dyr, makro, portræt, landskab).

De to formænd Noni & Steen præsenterede hver deres klubber og fortalte, hvad der laves og hvilke projekter man har.
Derefter viste hvert klub et udvalg af billeder; det var ret interessant, at Svenskerne havde næsten kun naturbilleder (altså landskaber, dyr, insekter og blomster).

Vi viste selvfølgelig også et par billeder, bl.a. fra vores Frederiksdal-fototur…

Det var en meget hyggelig aften.
Svenskerne lovede at geninvitere os og så håber vi, at der kan udvikle sig et konstruktivt samarbejde med nogle fælles fototure, konkurrencer osv.
Man kan jo altid lære fra hinanden!!!

Mange tak!!!

Klik her for at se billederne under aftenen!

Nord – Nordisk Litteratur Festival ■ 2018-09-14

Events Posted on 2018-09-22 18:40

Som første skridt i samarbejdet med Helsingør Bibliotekerne blev vi bedt om at fotografere under ”Nord – Nordisk Litteratur Festival”, som blev afholdt fra den 14. til 15. september 2018.

Det gjorde vi selvfølgelig gerne og sendte to af vores fotografer, Bjarne og Martin.

Desuden blev vi bedt om at tage billeder allerede dagen før, fordi der var flere skoler på besøg.
Det gjorde Martin, og et af hans billeder blev offentliggjort i Helsingør Dagbladet om lørdagen – godt gjort, Martin!!!

Opgaven var at fastholde tilskuernes reaktion under festivallen.

Det var en spændende opgave – meget lidt lys (ISO op til 25600…) og derfor også delvis svært at fokusere.
Der måtte ikke bruge flash, fordi det ville have forstyrret.
Så gik man stille rundt og holdt udkig for gode motiver – og der kom nogle, som var rigtig fine.

Fotograferne besluttede, at udgive billederne i sort/hvid – det gav en særlig udtryk og passer meget fint sammen med festivallens design.

Vi håber at Helsingør Bibliotekerne kan lide billederne, som skal udstilles i forsommeren 2019.

Tak for det, det var en fornøjelse!

Vi er også allerede i gang med vores næste to fotoprojekter – ”Livet i Espergærde” og ”Hornbæk – året rundt”, som er også i samarbejdet med Helsingør Bibliotekerne.

Klik her for at se billederne fra festivalen!