I dag havde vi premiere af en ny måde at lege med billeder på.
Vi har overtaget ideen fra Helsingborg Fotoklubb, og den går ud på, at vi viser billeder, som er blevet redigeret både af fotografen og af et af vores medlemmer.

For to uge siden modtog vi jo RAW- og de redigerede JPG-filer, hvorefter vi fordelte dem til deltagerne.

Der deltog alt i alt 18 medlemmer.

Vores sekretær Ib, som var tovholder for det, viste altså først RAW-filen og derefter fotografens egen redigering.
Fotografen fik mulighed for at fortælle lidt om billedet og hvorfor det blev redigeret netop på denne måde.
Derefter blev billedet vist, som det blev redigeret af et af vores medlemmer.
Det var spændende at høre, hvorfor man havde besluttet sig for at foretage sin redigering.
Nogle var næsten det samme, nogle var spejlvendt, beskåret, konverteret til sort/hvid, øget med kontrasten og farverne osv.
Interessant.
Der var selvfølgelig også mulighed for klubmedlemmerne at give en feedback – ligegyldigt om det var positivt eller negativt.
Og så kunne fotografen til sidst også sige, hvad han synes; nogen gange var det sådan, at det ”fremmed” redigerede billede var bedre.

Men det er hele tiden også et spørgsmål om smagen.
Vi nåede målet i hvert fald, og så aftalte vi, at det må gerne gennemføres igen i næste år.

Det vil komme på programmet for foråret.
Der er dog behov for at forenkle og klargøre både reglerne og proceduren, så de bliver mere forståelige.

Tak for en vellykket aften!

Klik her for at se billederne fra workshoppen!

Klik her for at se medlemmerne´s redigerede billeder!