Fototur 4/19 – Makrofotografering i Sverige ■ 2019-05-25

Fototure Posted on 2019-05-30 19:02

8 fotografer – Jørgen, Hanne, Birgit, Bodil, Monica, Marianne L., Klaus og Lars – kørte i to biler tidlig lørdag morgen om bord på den grønne forbindelse i Helsingør med kurs mod Helsingborg.
Vi skulle mødes med vores fotovenner i Helsingborg Fotoklub foran deres klubhus kl. 10, og straks derefter gik turen til Räfshalen for at fotografere makro.

Räfshalen er et frodigt område, hvor der er gode muligheder for at skyde makro. Desværre var der ikke særlig mange blomster – måske på grund af kulde og fugt -, og insekterne mente ikke, at vejret var noget for dem.
Det var derfor svært at finde de flotte motiver, men der er da blevet nogle rigtig gode billeder, der kan ses på galleriet.singør ved 3-tiden med en oplevelse og hundredvis af billeder rigere.

Svenskerne havde en plan B, når nu Plan A ikke var så vellykket.
Efter en times tid med blomster og insekter, drog karavanen til Söderåsens Nationalpark, Nordens største naturskov, der er et område med rindende vand i en næsten uberørt natur.
Man kan godt kan få nogle gode skud med vandet, der risler ned af dalen – især med et ND-filter.

Vi returnerede mod Helsingør ved 3-tiden med en oplevelse og hundredvis af billeder rigere.

Klik her for at se billederne under fototuren!

Klik her for at se nogle af vores bedste billeder!

Kursus – Basic 3 ■ 2019-05-23

Kurser Posted on 2019-05-30 18:56

Før vi begyndte med vores planlagte program, benyttede vi lejligheden til at ønske et hjerteligt “Tillykke” til Kinne og Kasper!

De har vundet følgende:

+ ved vores Minimaraton 1/19 (den 06.04.2019) …

– Kinne med emnet ”Lille/småt”, og

– Kasper med emnet ”Trængsel”
+ ved Helsingborgs Fotoklubb – Minimaraton (fra den 27.04.2019):

Kasper – med 10 emner har Kasper vundet 3 førstepladser!!! og blev sammenlagt
vinder!!!

Utroligt godt gjort, Kasper (forhåbentligt bliver vi inviteret igen i næste år…)!!!

Da emnerne til vores tidligere “Basic 2”-kursus var for mange, har vi nu ændret systemet – ”Basic 2” indeholder fra nu af emnerne Brændvidde, Dybdeskarphed og Fokusering, og ”Basic 3” Lysmåling / korrekt belysning, Histogram, Farvetemperatur og HDR.

Derefter følger ”Advanced 1” (Lys og Komposition) og ”Advanced 2” (Sort/hvid og Kontrast).

Kurserne er generelt ret vel besøgte og de giver hver gang deltagerne nogle ”Aha”-oplevelser.

Det skete igen i dag, hvor opgaverne bl.a. var at finde ud af, hvordan man kan skifte lysmålings-felter, hvidbalancen og hvordan man kan tilslutte histogrammet.

Denne gang havde vi ikke travlt, og så kunne vi bruge tid til at gå mere i dybden.

Til sidst tog vi et par billeder, hvor deltagerne skulle finde ud af, hvilke af de tre viste kombinationer af lukkertid, blænde og brændvide, der passer – og forklare hvorfor.

Det var en meget god øvelse, som øgede forståelsen af disse parametre.

Til sidst sagde vi ”Mange tak for en meget lærerig aften” – og stor tak til underviserne Steen & Martin.

Klik her for at se billederne under kurset!