Workshop 2/18 – Basics til blitz/flash ■ 2018-01-25

Workshops Posted on 2018-02-01 17:52

Før vi startede kunne man aflevere sine papirbilleder både til vores første fotokonkurrence i år (FK 1/18 med frit emnet) og til RegionNordFoto (“papir 2”) hos billedsekretæren Lars.

Så kom vi i gang med vores første tekniske workshop i år.

Emnet var ”Flash-basics”.

Martin havde lavet et flot oplæg om teori, som blev suppleret med praktiske øvelser.

Først begyndte han med at ”Lære din blitz at kende”, hvor deltagerne tog deres blitz i hånden og prøvede at indstille til zoom, TTL og manuelt ydelse.

Allerede på den tidspunkt kom et par første ”Ahaaa” –oplevelser.Derefter blev fortsæt med GN (Guide Number) med beregning heraf og lyset selv fra blitzen (farvetemperatur, lystid og lysforhold generelt).

Næste punkt var forbindelsen mellem blitzen og kameraet, synkroniseringstid og hvad det første og andet lukkergardin er.

Så var det tid til praktiske øvelser.

Martin stillede forskellige opgaver, f.eks. at tage et billede helt fuldautomatisk (P+TTL), og med M-programmet både i kameraet og blitz for at optage særlige billeder med sort baggrund, lysende baggrund og langtidseksponering for at få nogle sjove effekter.

Efter ca. 2 timer de fleste hoveder overophedede; så var det på tide at afslutte workshoppen.

Deltagerne var meget tilfredse og flere sagde, at de vil afprøve det hjemme og forsøge at komme mere i gang med blitzen.

Mange tak for en meget lærerig aften!

Klik her for at se billederne under workshoppen!

Workshop 1/18 – RNFoto – ”Papir 2” forberedelse ■ 2018-01-18

Workshops Posted on 2018-02-01 17:37

Denne aften havde vi en workshop vedr. billeder til RNFoto.

Det betalte sig meget at gennemgå billederne i en lille “jury” sidste gang – Fotoklubben Kronborg fik 4 fine placeringer inden de første 10 pladser.

Så vil vi selvfølgelig fortsætte med det.

Da der var nok tid, så vi på nuværende billeder fra vores første klubprojekt – kirker.

Man kunne godt se, at vores medlemmer blev bedre med at finde den rigtige komposition af emnet i forhold til starten for ca. 4 måneder siden.

Projektet bliver afsluttet inden de næste uger.

Derefter fortsættes med at lave et “katalog” med de bedste billeder.

Så kom vi i gang med hovedemnet på aftenen.

De enkelte medlemmer præsenterede deres billeder for de andre.

Vi talte om hvert billede, og der kom forslag til, hvad der kunne gøres ved billederne.

Kritikken var kun konstruktiv – vi kender det jo selv, at man er meget sensitiv, når andre kommenterer ens arbejde.

Men vi fik det gjort godt, og til sidst var alle deltagere tilfredse med den feedback, man har fået.

Så håber vi at det lykkes igen på den næste RNF-bedømmelse.

Tak for en dejlig aften.

Foredrag 1/18 – Portrætfotografering ■ 2018-01-11

Foredrag Posted on 2018-02-01 17:20

I aften havde vi besøg af Palle Schultz, som fortalte om sit arbejde med portrætter.

Palle er en meget alsidig og engageret fotograf. Han er ambassadør for “Juli i Norden” og fotograferer både med full frame og Fujis spejlløse systemkameraer.

Hans hjemmeside er absolut et besøg værd – se nedenfor.

Palle er i gang med en serie portrætter af stærke kvinder, som bliver taget i en meget enkel studieopsætning. Belysningen er et LED panel købt i Ikea og et rum med hvide vægge.

Modellerne har ingen make-up og Palle bruger meget tid på at få sine modeller til at slappe af og få dem fotograferet med et nærværende, halvalvorligt udtryk.

Det var nogle meget flotte portrætter, der blev vist.

Vi fik en god blanding af teori, praksis og gode fif!
For nogle var det nok lidt nørdet.

Tak til Palle for en spændende aften.

Klik her for at besøge Palle´s hjemside!