I dag havde vi vores tredje fototur, som var i Helsingborg på Frilandsmuseet Frederiksdal.

Vi mødtes klokken 08:45 på Helsingør Station, og tog derefter færgen mod Sverige.

Under overfarten forklarede Lars, som var tovholder til fototuren, hvilke benspænd, der skal anvendes til mindst et af vores billeder fra turen: ”indramme et motiv (som skal være skarpt) i en geometrisk figur – altså f.eks. firekant, trekant, kreds osv.”.

Da vi ankom i Helsingborg, kørte nogle med bussen, mens resten gik til Frilandsmuseet.
Så mødtes vi ved indgangen, hvor vi efterfølgende delte os op (lige som sædvanligt) i grupper eller nogle gik alene.Lyset var meget specielt: der var stærkt tåge – dvs. at himlen var bare helt hvid, mens lyset var lidt gul (målet farvetemperatur: ca. 6500K).Vejret i sig selv var næsten perfekt: ingen blæst, ikke så koldt, ingen regn.

Det må man vel anerkende, at Lars har gjort rigtigt fint.

Selv om de fleste blomster ikke var sprunget ud endnu, fandt vi mange gode motiver i parken (f.eks. dyr, træer, vanddråber, søer osv.).
Det var meget godt at have nok tid så vi kunne afprøve forskellige kamerateknikker (dybdeskarphed, HDR, makrofotografering, spejling osv.).
Det er jo meget nemmere at være i en flok, hvor alle kan godt lide at fotografere og har forståelse for, at man pludselig stopper undervejs og stiller sit stativ op, skifter objektiver, prøver forskellige synsvinkler ud osv. .

Klokken tolv mødtes vi igen på en cafe, hvor vi drak kaffe eller andet, spiste lidt og fik varmen.
Så gik vi ud igen og fortsætte vores tur.

Arealet er så stort, at man nemt kan finde nye interessante objekter og lave gode naturbilleder.

Om klokken 14:00 samledes vi ved indgangen og kørte / gik tilbage til Helsingborg Station, hvor vi tog færgen sammen tilbage til Helsingør.

Det var dejligt at hvile lidt i stolen under turen.
Tilbage i Helsingør sagde vi ”Tak for en fint tur”.

Klik her for at se billederne under turen!

Klik her for at se medlemmerne´s bedste billeder!