Fototur 6/18 – Riddermarked Esrum Kloster ■ 2018-06-17

Fototure Posted on 2018-06-17 23:51

I dag var vores sidste fototur i foråret.
Vi besøgte Riddermarkedet i Esrum Kloster, hvor man følte sig tilbage i starten af 1400erne.
Selvom vi ikke var mange, var det alligevel meget spændende at se, hvordan man har levet i Middelalderen (jeg selv ville ikke bytte – der fandtes jo ingen kameraer…).

Mange mennesker har klædt sig ud som de typiske riddere, musikere, kunstnere, smede, jomfruer osv.

Når man var heldig, kunne man tage billeder uden at baggrunden minder en om nutiden (altså ingen mobiler, klapvogne, moderne tøj, briller osv.).

Og selvfølgelig var der også heste, sværd, ridder rustninger, pil og bue, skind samt alt muligt ”køkkenudstyr”.

Spændende – man får meget mere indtryk, hvordan det må have været tidligere.
F.eks. hvis man løfter et sværd på ca. 3 kg, så forstår man godt hvorfor ridderne har været så ”langsomme”.

I hvert fald var det en sjov tur til et sted, som det var værd at tage hen.

Fototur 5/18 – Aften i Gilleleje

Fototure Posted on 2018-06-17 23:39

I dag mødtes vi i klublokalet kl. 18:30, hvorefter vi kørte sammen i vores biler til Gilleleje Havn.

Det var egentligt planlagt, at vi skulle tage havnefotos i den gylden time, men netop denne aften var himlen overskyet og til sidst begyndte det at regne (efter flere uger uden regn…).
Men alligevel fik vi nogle gode stemningsbilleder i kassen.

Et par gik alene i starten, andre gik fælles, og det var helt ok.
Så snakkede vi selvfølgelig om foto næsten hele tiden, prøvede forskellige kamerateknikker (f.eks. HDR – hvis man havde sit stativ med…) og legede lidt med forgrund og baggrund.

Det er et fint sted, hvis man vil fotografere det typiske havnemiljø; der findes alt – fra krabbeløb til fiskenet, bådpropel og rustende jernskinner.
Helt fantastisk.

Ca. kl. 21:00 begyndte det med at regne, og så søgte vi husly i kiosken, hvor vi hyggede os med en is.

Tak for en dejlig tur!!!