Fototur 8/18 – Galopbane – Autumn Classic ■ 2018-09-29

Fototure Posted on 2018-10-04 16:32

Fototuren Autumn Classic d. 29. Sept. så ud til at gå I vasken som “fællestur”, men I sidste time meldte Lars og vores nye medlem Klaus sig heldigvis på banen (ridebanen 😉 og vi havde en rigtig dejlig tur.

Der var ingen af os tre, der havde været på Galopbanen før, og ingen af os havde før fotograferet heste i løb, så det blev noget af en spændende udfordring.

Lars og Monica blev samlet op af Klaus, og sammen kørte vi ind til Klampenborg hvor vi ankom kl. 11. Selve løbene skulle starte ca. 12:30.

Det var godt at vi ankom tideligt, for det gav os mulighed for at gå rundt og ”lurer” lidt. Vi fik spurgt en ”kender” om hvilken vej hestene løb (bønderne var kommet til storbyen 😉 og om hvor det var godt at stille sig.

Hold op det var svært!

Hvor skulle man stå, så man fik hestene, uden også at få det grimme hvide hegn med, der omkranser banen?

Hvor skulle man stille sig, så man både fik rytteren, og hele hesten – incl. hovedet af jockyen og benene af hesten?

Hvordan skulle man stille kameraet for at få det hele skarpt, og hvor skulle fokus være? Skulle det mon være auto ISO, og hvordan med blænden?

Det var en sjov udfordring, og det er bestemt ikke sidste gang vi tager på galopbanen for at skyde heste.

Faktisk tænker vi at tage derud til én af de sidste løb i år – ikke som et planlagt fototur, men bare som fælles-fototur (lige som vi gjorde fx med “Copenhagen Pride 2018”,

Jeg VIL have nogle gode billeder, og nu har jeg jo luret hvor jeg skal stille mig.

Tak til Lars og Klaus for en dejlig eftermiddag.

(Monica).

Workshop 13/18 – Billedbedømmelse ■ 2018-09-27

Workshops Posted on 2018-10-04 11:11

I dag havde vi vores 13. workshop i år.

De fleste af dem afholder vi i de ”skæve” uger – vi bruger dem for at øve os i alt muligt (fx velkomstaften til vores nye(re) medlemmer, kamerateknik, billedredigering osv.).

Igen satte vi os sammen og viste vores bedste ca. 5 billeder for at finde de bedste 2 til ”Region Nord – Digital” – konkurrencen, hvor i øvrigt vi er vært (26.11.2018, Helsingør Kulturværft).

Det forgik som sædvanligt – meget konstruktivt og også sjovt.

Vi prøver at være meget åbne og ærlige med vores tanker, uden at fotografen bliver såret.

Og det fungerer rigtig godt.

Når man viser sine egne billeder er det hver gang meget interessant at lytte til medlemmernes kommentarer; ved nogle billeder, hvor man selv synes at de er rigtig gode, får man måske ikke så en god kritik, og også omvendt.

Det betaler sig i hvert fald at tænke over de anbefalinger man har fået.

Vi gennemgik billederne for ca. 10 medlemmer.

Derefter var det egentligt planlagt, at vi fortsætter efter en pause med et gruppearbejde, hvor man får et antal papirbilleder som man skal bedømme i fællesskab og præsentere dem.

Men klokken var allerede mange, så vi holdt bare en kaffepause og sagde ”Tak for i aften”.

Klik her for at se billederne under aftenen!