Klublokalet blev allerede åbnet kl. 18:00 i dag, fordi Torben, Bjarne, LarsA, Birte og Rene, som er vores Fuji-fotografer, er i gang med at danne deres egen “Fuji”-gruppe (vi gjorde det også tidligere med en Sony-gruppe, som fungerede rigtig godt).

Målet er at bliver bedre til at håndtere værktøjet, udveksle erfaringer og afprøve forskellige ting i fællesskab.

Generelt giver det jo meget mening, og i vores fotoklub er der altid mulighed for det – man skal bare finde de interesserede medlemmer.

Efter 18:30 begyndte vores billedsekretær LarsA at tage imod de nye billeder i papir (passepartout), som skal deltage i vores sjette og hermed sidste fotokonkurrence i år.

De blev stillet op på vores tavle, så alle medlemmerne kunne se, hvad deres billeder skal konkurere imod…

Klokken 19:00 begyndte vores sekretær Ib med kort at forklare reglerne for en ny, forhåbentlig spændende ide (som vi har “lånt” fra Helsingborgs Fotoklubb) – det kaldes “Rediger et billede”. De medlemmer, som vil gerne deltage, havde afleveret et billede i RAW-formatet og trak et nummer, som hører til et andet billede, som de vil få tilsendt via WeTransfer.

Opgaven er nu at redigere billedet efter eget ønske og ide, og præsentere det på vores kommende klubaften.

Det bliver sikkert spændende.

Så var tiden inde til at nyde vores 3. og sidste foredrag i år, hvor vi havde inviteret Jakob Kjøller med emnet “Portrætfotografering”.

Jakob er en meget dygtig fotograf, som kaster sig ud i mange forskellige projekter, bl.a. landskaber, bryllupper og mennesker.

I løbet af sit liv har han udviklet sig til en, som udtrykker sine / situationens / personens følelser i sine billeder.

Og derfor er de helt anderledes.

Når han tager billeder af mennesker, så prøver han altid at finde ud af, hvad essensen af mennesket er og tager så de skud, hvor det udtrykkes bedst muligt.

Han fortalte om sine erfaringer, som han har gjort sig i løbet af sin karriere og på hvilken vej han er nu.

Det var meget spændende og sikkert helt indlysende – især da man kunne se, hvad han mener med sine billeder.

Han siger altid “Fotografering kommer indefra”.

Det er helt klart, at man skal have styr på teknikken, men derefter er det så vigtigt at holde energien med mennesket, som står foran kameraet.

Ellers bliver det ikke de billeder, som man ønsker.

Der kom nogle “aha – ja, helt klart” – oplevelser fra tilhørerne, som var mange af denne aften.

Vi siger “Mange tak for foredraget, Jakob!”

Tak for en meget fin aften.

Klik her for at se alle billeder fra klubaftenen!

Klik her for at besøge Jakob´s hjemside!